The Stiff, opgericht in 2011, bestaat uit 'oudere jongeren' met hun roots in het punk-tijdperk. 
De bandleden hebben bij elkaar bijna een eeuw aan band- en podiumervaring en zijn nu, via allerlei muzikale omzwervingen weer terug op het oude nest.

 

Met veel enthousiasme en een vette knipoog brengt The Stiff de periode 1976-1982 weer helemaal terug.

De klassiekers, maar ook net wat minder bekende nummers behoren tot de setlist van The Stiff. Maak hieronder kennis met de bandleden.

 

 • Idi Stiff - Gitaar Open or Close

  Roland (1962): Gitarist. Luisterde alleen maar naar glamrock totdat hij op veertienjarige leeftijd in Tros Disco Circus de Sex Pistols zag worden aangekondigd door Ferry Maat. Zijn grootste idolen zijn nog steeds Hank The Knife en de Ramones. Speelde zelf in vele bekende en onbekende punkbands, en bezondigde zich daarnaast aan glamrock, religabber, fifties en liefdesliedjes in het Brabants over Agnetha van Abba. Besloot vijf jaar geleden om nooit meer punk te maken en heeft ingezien dat je dergelijke besluiten eenvoudig kunt terugdraaien.

  Zegt ja tegen: Charles Bukovski, Nikolai Gogol, Fred Olen Ray, wijn, teckels, steak knife sets (bij voorkeur zesdelig) in presentatieboxen, Hagstrom, Raspoetin, Terschelling, Phil Spector, amin-fluoride en zeker ook Turmix TX10 espressoapparaten.

 • Johnny Stiff - Zang Open or Close

  Johan (1963): Zanger, mondharmonicanist, tamboerijnist, frontman, podiumdier, zalenmenner en ambtenaar. Vanaf zijn 12e bezig met muziek. Werd bekend als zanger van grote prijswinnaar Suburbs en heeft het hele Nederlandse clubcircuit bezongen met als hoogtepunten optredens op Parkpop en Crossing Border. Het Suburbs-nummer Rollercoaster werd een hit voor stadsgenoten Di-rect en is daarmee Johan's grootste hit. Na ruim een jaartje niks doen kruipt het bloed weer waar het hoort en gaat hij met The Stiff Europa veroveren.

  Zegt Ja tegen: The Hormones, Sex Pistols, Swans, Belgisch bier, Zweden, Triominos, pasta, Zündapp KS100, honden, Buurman en Buurman, de meeste films en VW busjes.

 • Robbie Stiff - Bas Open or Close

  Robert (1966): Basman, ondernemer, autodidact en dwangmatig verzamelaar van bassen. Met Rattus Norvegicus van The Stranglers (1976) begon het allemaal en daarna is het eigenlijk nooit meer opgehouden. Beïnvloed door Punk, New Wave en Rockbands. In de jaren '90 via Gitaarrock, Wave, Grunge en Metal naar Stonerrock en nu weer terug naar de roots: Punk.

 • Bobby Stiff - Drums Open or Close

  Bob (1966): Drummer, grafisch ontwerper en oprichter van The Stiff. Werd eind jaren '70 gegrepen door Punk en New Wave. Begon met drummen in een schoolbandje met covers van The Cure. Speelde 14 jaar in de Haagse rockband Venus Flytrap en toerde daarmee door het hele nederlandse clubcircuit en 4 keer door de USA en Canada. Speelde met Venus Flytrap in de beruchte -en inmiddels opgedoekte- oer-punktent CBGB in New York en twee keer op het SXSW-festival in Austin Texas. Na het uiteenvallen van Venus Flytrap ontstond het idee om terug te gaan naar de roots met een nieuwe band; The Stiff.

  Zegt JA tegen: Italiaans eten, Keith Moon, Vinyl, New York, Londen, Guinness, Adidas, Wijn, SF-films, The Beastie Boys, Full English Breakfast, Rembo & Rembo en Herman Brusselmans.